Material story

Het verhaal achter ons materiaal

De charme van de natuur is de strijd tussen perfectie en imperfectie. Een boom trotseert jarenlang alle soorten weersomstandigheden. Wij kiezen voor dit kwaliteitshout met haar onvolkomenheden en camoufleren deze niet. Dit is juist de kracht van het hout. De unieke identiteit van elke boom is het begin van ons design!

QLiv gebruikt voor haar ontwerpen eikenhout uit Frankrijk en België. Dit hout komt van regionale productiebossen. Voor het verhaal hierachter gaan we ver terug in de tijd. De kennis en vaardigheden van de bosbouwsector in deze regio’s dateert uit de 16e en 17e eeuw. Honderden jaren heeft in deze loofbossen op een verantwoorde wijze houtkap plaatsgevonden. Op deze manier werd de werkgelegenheid gegarandeerd in deze regio’s. Medio de 19e eeuw is de bosbedekking in Wallonië zelfs bijna verdubbeld en deze is nog steeds sterk groeiende. Frankrijk was destijds het eerste land in de wereld met een duurzaam bosbouwbeleid.

In het huidige Frankrijk is een aantal oude eiken- en beukenbossen befaamd om hun schoonheid. De meeste zijn nog steeds bestemd voor houtproductie. Sommige delen van deze bossen zijn tot een bosreservaat verklaard, zodat natuurlijke processen hier zoveel mogelijk de ruimte krijgen.

„Quality is not an act, it is a habit.”– Aristotle –